Ja szczerze oczekiwałem więcej w kwestii Hardware'u, a mianowicie liczyłem po cichu, że joycony i kontroler dostaną analogowe spusty chociaż. Fajne by było rozwiązanie jak w dualshocku 2 do PS2, gdzie przyciski były tak naprawdę analogowe i wykrywały siłę nacisku. Szczególnie w tej cenie, w której Nintendo rząda za kontrolery, a nawet nie pokusili się o efekt Halla, który pojawia się w tańszych kontrolerach jak w tych od 8bitDo. Najwidoczniej lepiej jak będzie się wszystko po czasie psuło

Myślę, że pierwsza fala gier jest całkiem ok, szczególnie mnie ciekawi nowy MarioKart oraz jak będzie dawał radę CyberPunk, ale cena trochę przeraża. Nie podoba mi się, że wydawcy coraz śmielej próbują wyceniać swoje gry na ponad 300 zł. Oby nie podwyższyli ceny abonamentu Online.
Ja raczej zaczekam poczekam jak wszystko stanieje.
Dziwne, że wciąż nie wiemy za bardzo na temat specyfikacji konsoli. Ale nie sądzę, aby nowej konsoli nintendo zabrakło mocy, gdyż jeśli wierzyć plotkom to współpracowali z Nvidią nad procesorem do nowego Switcha, gdzie poprzednik dostał w sumie trochę ochłap w postaci Tegry.
No i szkoda, że nie zdecydowano się na przebudowę interfejsu konsoli. Najwyraźniej już dziś nic nie może być fajne i dostajemy nudne, białe menu w konsoli. Tęskno trochę za czasami, jak Systemy Operacyjne w konsolach były jakkolwiek pomysłowe i ciekawe dla oka (miss you NXE from Xbox 360